Ushtrimet më të mira që shmangin fitimin e peshës

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Ushtrimet më të mira që shmangin fitimin e peshës

Nëse toleroni palestrën vetëm për t’ja arritur që të largoni më shumë se 10 kile, ju ndoshta do të mbeteni duke llogaritur gramët derisa të arrini qëllimin e juaj, stërvitje me vrapim apo ushtrime më përkulje. Por ta mbani peshën e juaj do t’ju merr më shumë se sa mbajtja e një diete. Gratë të cilat vazhdojnë që të ushtrojnë kanë mundësi më të mira që të mbajnë kilogramët larg se sa ato të cilat qëndrojnë pranë ushqimit të shëndetshëm dhe janë sipas planit, thotë një studim i ri i Medicine & Science in Sports & Exercise.

Humbje-peshe-00002a Ushtrimet më të mira që shmangin fitimin e peshës

Për të humbur peshë, ekspertët pajtohet që ju të merrni më pak kalori se sa digjni, por shumë studiues sugjerojnë që përshtatja e dietës suaj është më efektive sesa djegia e kalorive. Në fakt, fokusimi i thjesht në atë që hani është më tepër benifit sesa orët kur jeni në palestër, thotë një studim i ri i Psychological Science, ndoshta sepse të hash shumë ushqime të gabueshme do të pezullojë tërësisht ushtrimet e juaja.

Por, kur arrini peshën e duhur, është më mirë që të fokusoheni në atë çfarë keni në kuzhinë sesa në palestër, thotë ky studim i ri.

Kur ushtroni rregullisht dhe largoni kilogram, ju e rrisni shpenzimin e energjisë që ju pushon dhe energjisë së shpenzuar totale – që do të thotë se numri i kalorive që ju digjni edhe gjatë qëndrimit edhe gjatë aktiviteteve. Në studim, gratë të cilat kanë humbur 11 kilogram dhe ndalimi i ushtrimeve humbet shpenzimin dhe djegien e madhe të kalorive. Ata të cilët kanë vazhduar vrapimet – qoftë duke ngritur pesha apo duke bërë ushtrime për zemër – tri herë në javë kanë arritur që të djegin më shumë kalori, madje edhe në ditët kur ata nuk kanë shkuar në palestër. Plus, ata të cilët kanë ndjekur ushqimin e shëndetshëm apo ushqimin premtues sa më shumë kanë arritur qëllimin e tyre për peshën, por tani kanë djegur shumë më pak sesa ata të cilët kanë konsumuar më shumë kalori, spekulojnë studiuesit.

Lajmi i mirë; nuk ka rëndësi nëse preferoni peshëngritjen deri të vrapimi, pasi që të dyja ofrojnë mbajtjen dhe benifitet e peshës. Gratë të cilat arrin të ushtrojnë tri herë në javë. Kjo rrit fitnesin fizik më shumë, përfshirë të rrahurat e zemrës dhe marrjen e oksigjenit, derisa gratë të cilat vrapojnë apo ecin tri herë në javë për 40 minuta djegin më shumë kalori gjatë aktiviteteve madje edhe pas pushimit.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.