Ushtrimet 10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Pushup on Pads

article-fitnes-metabolizem-shpejte-2 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Gjatë tërë këtij ushtrimi, do të mbani të njëjtën kapje dhe mbaheni në shufër derisa të kompletohet gjithçka. Pastaj pushoni 60 sekonda dhe përsëriteni secilën lëvizje për 10 herë. Para se të dilni, do të keni përfunduar 100 përsëritje që djegin yndyrë.

Funksionon në: gjoks, triceps, muskuj barku

Vendosni dy jastëkë në dysheme rreth 90 centimetra larg. Mbani një shufër 9 kg me duart të kthyera mbrapa, në largësi të gjerësisë së krahut. Uleni shufrën në jastëk dhe bëni squats në një pozitë ngritëse. Bëni 20 ngritje dhe squats e pastaj kthehuni në pozitën fillestare.

Hand Pull

article-fitnes-metabolizem-shpejte-3 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Funksionon në: krahë, pjesën e sipërme, muskujt e barkut, këmbë

Qëndroni me këmbët brenda gjerësisë së krahut duke mbajtur një shufër para ijëve, me gjerësi duar-ije. Me gjunjët e përkulur paksa, uleni bustin duke mbajtur shpinën rrafsh. Kthehuni në këmbë dhe ngrini shufrën në pjesën e sipërme të gjoksit duke nxjerrë bërrylat jashtë dhe duke u ngritur në maje të gishtave. Bëni 20 përsëritje.

Rear Lunge Press

article-fitnes-metabolizem-shpejte-4 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Funksionon në : Krahë, kuadriceps, tendonë

Mbajeni shufrën në kafaz të kraharorit me duart nga tavani. Uluni duke zgjatur të pasmet me këmbën e djathtë dhe në të njëjtën kohë shtyjeni shufrën mbi kokë duke i zgjeruar krahët tërësisht. Kthehuni në këmbë dhe pastaj përsëriteni lëvizjen me këmbën e majtë. Bëni 10 zgjatje në secilën këmbë për 20 herë.

Overhead Squat

article-fitnes-metabolizem-shpejte-5 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Funksionon në: stabilitet të kraharorit, ije

Zgjateni shufrën mbi kokë dhe vendosni gjerësinë këmbë-ije. Ngadalë kaloni në squat duke mbajtur krahët e zgjatur mbi kokë dhe duke u ulur derisa ijët janë paralel me dysheme. Bëni 20 squats. Uleni shufrën prapa kokës në përsëritjen e fundit duke pushuar në pjesën e sipërme të shpinës për tu përgatitur për lëvizjen e ardhshme.

Good Morning

article-fitnes-metabolizem-shpejte-6 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Funksionon në: muskuj të barkut, pjesën e poshtme të shpinës, tejze

Duke mbajtur gjunjët paksa të përkulur, përkuluni përpara derisa shpina është paralel me dysheme. Sigurohuni të mbani kokën, qafën dhe shpinën në vijë. Shtyni shpitat dhe kthehuni ngadalë në një pozitë të afërt me qëndrimin në këmbë. Bëni 20 përsëritje të ngadalshme dhe kthejeni shufrën përpara trupit me krahë të zgjatur poshtë për tu përgatitur për lëvizjen e ardhshme.

One-Leg Deadlift

article-fitnes-metabolizem-shpejte-7 Ushtrimet  10 minutëshe për metabolizëm më të shpejtë

Funksionon në: gluteus, tejze

Qëndroni në këmbën e majtë duke mbajtur këmbën e djathtë pak mbrapa shputës së majtë, me muskujt e barkut komplet të angazhuar. Pa e lëvizur gjurin e majtë, uleni shufrën mesatarisht duke e mbajtur afër trupit. Në të njëjtën kohë ngrini këmbën e djathtë mbrapa jush duke e mbajtur sa më drejtë. Duke larguar këmbën e majtë, kthehuni në këmbë. Bëni 10 përsëritje në secilën këmbë (20 në total). ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × two =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.