Ushtrime shtesë: Më shumë se joga

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Ushtrime shtesë: Më shumë se joga

“Ushtrime shtesë për stërvitjet e mija”
“Kam bërë ushtrime për fuqi të jogas tri herë në javë dhe mezi jam djersitur. Kam nevojë që të rri i motivuar, por nuk i dua stërvitjet në palestër”. – Amy Reynolds, 28, Newburgh, New York

Yoga-00003 Ushtrime shtesë: Më shumë se joga

“Joga rrit fuqinë dhe fleksibilitetin, kështu që është e rëndësishme për çdo lloj rutine”, thotë Jim Ryno, një personal trajner i podfitness.com dhe pronar i palestrës LIFT në Ramsey të New Jersey. Por ta mbani zemrën e fortë dhe muskujt e juaj të këtillë është sfidë, kështu që përpiquni që aktivitetet të shumta për zemër që janë specifike dhe që bëhen dy deri 3 herë në javë. “Nëse nuk jeni mirë me kohë, bëni sesione të jogas një deri dy herë në javë”, sugjeron ai. Merrni këto këshilla të Rynos për ushtrime të gjoksit për ushtrimet e juaja.

– Pasi që nuk jeni një vajzë palestrash, djersituni jashtë. Bëni një shëtitje rreth e rreth lagjes, ngjituni në kodra, me biçikletë, rrëshqitni nëse është dimër apo notoni nëse është verë.

– Përdorni peshën e juaj si një mjet për ushtrime. Bëjeni këtë rreth dy herë në javë. Bëni tri ushtrime me 8 – 10 përsëritje.
a) Bëni push-ups në një pemë apo lisë
b) Ecje galuc (lëvizni majtas dhe djathtas derisa jeni galuc.
c) Ushtrime të trecepsit duke bërë pompa nga pas në një ulëse apo karrige.
d) Zgjatje dhe ulje e dy këmbëve derisa je në një ulëse (Uleni në një ulëse, mbani anën e pasme të saj; kapni këmbët dhe i shtyni drejt gjoksit disa herë)
e) Hipni dhe zbritni në ulëse.
f) Thembra ngritët deri në buzë të saj apo të themi hap i shkurt.

– Porosisni ndonjë DVD të stërvitjeve kështu që keni edhe opsione të tjera nëse është moti i lig. Provoni vallëzimin, kikboksin apo skalitjen e muskujve si në DVD. Vizitoni webfaqen collagevideo.com. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

ten − six =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.