6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Gjëja më e mirë është të konsumoni vetëm ushqime organike sigurisht, por këto 6 janë veçanërisht të rëndësishme:

Mollët

article-ushqim-organike 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Shpejt prezentë në supermarkete: Arctic Granny dhe Arctic Golden, të dyja gjenetikisht të modifikuara (GMO) për të parandaluar prishjen apo ngjyrën kafe pas prerjes dhe mollët e para GMO të aprovuara nga USDA. Anashkalojini dhe hani mollë organike. Mollët e rritura tradicionalisht qëndrojnë në maje të listës së grupit punues mjedisor së quajtur “Dirty Dozen”. Sipas studimeve, kemikalet nuk i heqin pesticidet.

Karotat

article-ushqim-organike-1 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Ashtu si gjithë kulturat rrënjë, edhe karotat e marrin ujin dhe vlerat ushqyese nga toka për të ushqyer bimën, një karakteristikë që e rrit rrezikun ndaj infektimit me pesticide. Çfarëdo që aplikohet në tokë, qoftë insekticid i lidhur me kancerin apo endokrinë që pengon herbicidet, gjasat janë që prej rrënjëve do të përfundojnë në pjatën tuaj.

Selino

article-ushqim-organike-2 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Ylli i marrë për shtrim të ushqimit është edhe poster për abuzimin me pesticide. Del shpesh në databazën monitoruese të USDA, programin e informatave për pesticide, për një gamë të gjerë të mbetjeve duke përfshirë disa përçarës endokrinë. Luani sigurte dhe blini karotat organike.

Lakra dhe gjethet e gjelbra

article-ushqim-organike-3 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Konsumoni produkte organike për të mbajtur smoothie-t tuaja të pastra. Sipas grupit punues mjedisor, gjelbërimet me ngjyrë të mbyllur si lakra dhe gjethet nuk i plotësojnë kriteret për tu radhitur në mesin e 12 më të ndoturave por disa pesticide janë gjetur edhe në to, duke përfshirë disa neuro-toksina që konsiderohen të rrezikshme sidomos për fëmijë.

Pjeshkat

article-ushqim-organike-4 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Është një listë e gjatë e insekteve dhe sëmundjeve bimore që i pëlqejnë pjeshkat kështu që edhe rritësit tradicionalë i spërkasin me një listë të gjatë pesticidesh, raportojnë të dhënat testuese të USDA. Nëntëdhjetë e tetë përqind e të gjitha pjeshkave testuan pozitive për të  paktën një kemikal në analizën më të fundit kështu që një pjeshkë e rritur organikisht ka më shumë vlerë.

Domatet e vogla

article-ushqim-organike-5 6 ushqime ku çështja organike ka më së shumti rëndësi

Një porcion i vetëm i domateve të vogla testoi pozitive në 13 pesticide të ndryshme në testet e fundit të USDA. Veshja e tepërt me qëllim të mbajtjes së freskisë në super-market po ashtu bëri pesticidet më të vështira për tu hequr. Zgjidhni natyralen: Do të anashkaloni pesticidet dhe të shijoni përbërës fenolik shumë të shëndetshëm për zemrën, raportojnë studimet. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twenty − 3 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.