Trajnerët personal më të mirë ndajnë me ju ushtrimet e preferuara të barkut

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Trajnerët personal më të mirë ndajnë me ju ushtrimet e preferuara të barkut

Muskujt e formësuar të barkut: të gjithë i duan, disa i kanë. Jo të gjithë duam ti ushtrojmë. Pra, cila është mënyra më efektive për të formësuar muskujt e barkut pa u munduar më shumë seç duhet? Ne ju tregojmë. Kemi biseduar me katër trajnerë profesional (dhe pjesë e atyre njerëzve me muskujt barku të formësuar) dhe i pyetëm për ushtrimet e tyre të preferuara të barkut.

article-fitnes-abs Trajnerët personal më të mirë ndajnë me ju ushtrimet e preferuara të barkut

“Ushtrimet e mia të preferuara të barkut janë V-Up. Është ushtrim abdominal intensiv. Përfundoni duke ushtruar rectus abdominis me lëvizje të plotë. Gjithashtu, përderisa disa ushtrime të barkut janë të nivelit më të ulët RA ose më të lartë RA, ky ushtrim funksionon njëjte me të  dyja. Ju filloni prej një gjendje komplet të relaksuar, pastaj duhet të nxehni të dyja, RA e ulët dhe atë të sipërme intensivisht ashtu që të takohen në mes dhe të kompletohet lëvizja. Është një ushtrim fantastik për bark” – Mike Donavanik, C.S.C.S., C.P.T, dhe trajner personal me bazë në Beverly Hills.

“Ushtrimi im i preferuar janë bicyclekicks. Jo vetëm që ju ndihmon sistemin kardiovaskular nëse bëhet për një periudhë të gjatë, por po ashtu i prek edhe muskujt e jashtëm, që mund të përbëjnë problem për shumë njerëz.” – Jim White, R.D, specialist i certifikuar i shëndetit dhe pronar i Jim White Fitness and Nutrition Studios.

“Duken të thjeshta, por kur bëhen në mënyrë korrektë, janë më sfiduese sesa mendojnë njerëzit. Janë ushtrime fantastike të barkut që ushtrojnë muskujt e përparmë të barkut (rectus abdominus dhe muskujt e jashtëm) por po ashtu mundëson stabilitet.” – Tony Gentilcore, C.S.C.S and bashkë-themelues i Cressey Sports Performance.

Disa këshilla: pjesa e poshtme e shpinës duhet të qëndrojë rrafsh në dysheme dhe ju duhet të fokusohuni në lirim komplet të frymës (numëroni 3 deri në 5 sekonda) përderisa e ulni këmbën dhe krahun e kundërt.

“Ushtrimi im i preferuar është lëvizja që unë e quaj Plank Pike. Është një lëvizje vetme që prek pjesën e poshtme dhe sipërme të rectusabdominis si dhe pjesën e poshtme të barkut (muskujt e barkut të brendshëm). Dreqin, nëse doni të ushtroni edhe muskujt e jashtëm, vendosni gjunjët jashtë bërrylave në fund të pozitës plank.” – Adam Rosante, CFT, Specialist i nutricionit të fituesit përme sInternational Sports Sciences Association, CrossFit Level 1 Trainer, dh themelues i The People’s Bootcam. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 19 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.