Studimet e reja emërojnë top planet për diet që zgjasin humbjen e peshës

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Studimet e reja emërojnë top planet për diet që zgjasin humbjen e peshës

Planet e dietës mund të mbajnë ushqimin e juaj në vijë, por gjithmonë është një lojë kumori se a ja vlen të përdoren para dhe kohë për to. Hulumtimet e Universitetit Johns Hopkins, kanë ardhur në supozim të këtij vendimi duke krijuar një rishikim bashkëkohorë komercial për programe të humbjes së peshës. Në një analizë të re meta, skuadra ka marrë shembuj 4200 studime dhe ka zbuluar që vetëm pak programe aktualisht ndihmojnë njerëzit për të humbur më shumë peshë se sa ata e bëjnë pa ndonjë plan të detajuar.

Humbje-peshe-00008a Studimet e reja emërojnë top planet për diet që zgjasin humbjen e peshës

Në peshë me të rëndë? Jenny Craig dhe vëzhguesit e peshës, të cilat janë të vetmit programe ku pjesëmarrësit, në mesatare, humbasin më shumë peshë pas një viti – së paku 3-6 kilogram, respektivisht – se sa ata të cilët ishin në dietë sipas vetës së tyre apo konsumin e ushqimit të tyre me këshilla nga burime të tjera.

Hulumtimet po ashtu kanë zbuluar se planet komerciale aktualisht edhe pse të provuara shkencërisht me studime – vetëm 11 nga 32 më të njohura janë funksionale në fakt. Derisa këto programe me mbështetje shkencore janë zakonisht ideale (një tjetër arsye pse Jenny Craig dhe vëzhguesit e peshës qëndrojnë të paret), ende ka disa konkurrent premtues në kategori me pak të hulumtuara. Nutri System, për shembull,. Rezulton në më shumë humbje peshe pas tre muajve se sa këshilla për ushqimin e vetme (edhe pse autorët e studimit tërheqin vërejtjen se programet me kalori të ulëta të kësaj pjesë bartin rrezik më të lartë të komplikimeve, siç janë gruët e tëmthit). Një tjetër dietë shumë premtuese është? Me përqindje të lart, plane me karbohidrate të ulëta sikurse është dieta Atkins, e cila ka ndihmuar njerëzit për të humbur më shumë peshë pas 6 muajve dhe 12 muajve sesa ata që kanë kërkuar këshilla për ushqim nga një ekspert.

Edhe pse shumica e programeve të dietave, megjithatë njerëzit kanë humbur 3 deri në 5 për qind të peshës se ata të cilët nuk e kanë përcjell këtë program. Mirëpo, derisa kjo shihet si një progres minimal, aktualisht është shumë premtues, thotë bashkëautorja Kimberly Gudzune M.D. 3-5 për qind i peshës aktuale qëllimi është që menaxhimi i peshës është qëllimit që sugjeron një guidë për peshën. Nëse njerëzit e arrin këtë, ne mënyrë tipike shohim përmirësimet e shëndetit të tyre, përfshirë sheqerin nivelin e ulët të sheqerit në gjak dhe profil më të mirë të kolesterolit”, shton ajo.

Kjo është rëndësia e vërtetë e programit të dietave, shtojnë hulumtuesit. Edhe pse ata kanë llogaritur shkallët e suksesit të kësaj, ende jeni larg që t’ju bien tamam jeansat. “Ne dëshirojmë që njerëzit të kenë përvojë me përfitimet shëndetësore të humbjes së peshës dhe presionin e ulët të gjakut, kolesterolin dhe sheqerin në gjakë dhe të ulin rrezikun e zhvillimit të sëmundjeve sikurse është diabeti”, thotë bashkëautorja e studimit Jeane Clark, M.D., drejtor i divizionit për mjekësinë e brendshme. Këto benifite janë qëllime afatgjate; humbja e peshës për tre muaj, pastaj rimarrja e saj, janë kufizime të benifiteve shëndetësore. Për këtë është e rëndësishme që kemi studime që shikojnë humbjen e peshës në një program 12 muaj apo më shumë”.

Kështu, derisa programe të caktuara ja vlen mundi që të investohen para, ju nuk keni nevojë që të shpenzoni një pasuri për të parë rezultatet e njëjta. Bëni shoping sipas planit të juaj, por vidhni sekretet e fituesve. Faktorët që i bën Jenny Craig dhe vëzhguesit e peshës janë aq të suksesshme sa kontaktet e tyre të shpeshta me pjesëmarrësit, natyrën strukturore të programeve dhe mbështetjen sociale, ku theksohet Gudzune. Në kërkim të një plani për humbje peshe apo një programi që inkorporon këto tri trajtime do t’ju japin juve mundësitë më të mira për të humbur peshë, për ta larguar atë, të bëheni më të shëndetshëm – në shkallën on dhe off.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × two =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.