Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

Harroni numërimin e deleve. Ka një mënyrë të lehtë që vendin tuaj të fjetjes ta shndërroni në ëndërr me një rutinë prej pesë lëvizjeve të jogës nga Edward Vilga, krijuese e DVD-së “Yoga in Bed: 20 Asantas do Do in Pajamas”. Lëvizjet do të relaksojnë trupin dhe mendjen tuaj, por pjesa më e mirë është se të gjitha këto ju mund ti bëni në krevat.

Relaksimi me kokën ulur
Minuta: 00:00 – 2:00

Yoga-00005a Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

• Uleni në muri (pra me kokën shtrirë) me vithet që janë 6 inç me lart se trupi.
• Shtrihuni dhe zgjatni këmbët e juaja në muri.
• Nëse kjo është shumë e rëndë për zgjatjen e fijeve muskulore, atëherë bëni që vithet e juaja të jenë më larg murit.
• Nëse nuk janë mjaftueshëm,, afrohuni më shumë.
• Duart e juaj pushojnë në anë, pulpat përputhen, merrni frymë ngadalë, ndjeni zgjatjen e shpinës dhe këmbëve të juaja.

Kryqëzim dhe përkulje
Minuta: 2:00 – 3:00

Yoga-00005b Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

• Uluni këmbëkryq në shtrat dhe lëshojeni frymën derisa vendosni dorën e djathtë në gjurin e majtë kurse dorën e majtë në shtrat pas shtyllës kurrizore.
• Qetë kthejeni trupin në të majtë.
• Lejoni shikimin e juaja të jetë në krahun e majtë. Merrni frymë thellë pastaj kthehuni në qendër dhe përsëriteni të njëjtën në anën e kundërt.

Koha për shtrirje si të princeshës
Minuta 3:00 – 5:00

Yoga-00005c Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

• Shtrihuni në shpinë dhe përkulni gjunjët.
• Përputheni shpitat së bashku, pastaj lejoni gjunjët e juaj të hapen duke bërë formën e diamantit me këmbë.
• Shtrini duart në krevat.
• Nëse ndjeni ndonjë tërheqje, ngrini këmbët duke vendosur një jastëk nën secilin gju.

Poza e fëmijës
Minuta 5:00 – 7:00

Yoga-00005d Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

• Uluni qetë në thembrat e juaja
• Rrotullojeni trupin e juaj përpara me kokën që shtrihet në krevat para jush.
• Uleni gjoksin poshtë gjunjëve të juaja sa më shumë që mundeni, shtrini duart para jush.
• Mbajeni pozitën dhe merrni frymë

Pozita si e një bobinë
Minuta 7:00-8:00

Yoga-00005e Stërvitje 8 minutëshe: Joga për gjumë më të mirë

• Shtriheni në shpinë, i kapni gjinjtë dhe i mbështetni në gjoks
• Kryqëzoni gjunjët dhe i mbërtheni me duar rreth kërcit të juaj dhe mbërtheni duart.
• Merrni frymë dhe përkundni trupin sikurse jeni ulë, lëshoni frymën derisa jeni si bobinë e shtrirë në shpinë.
• Vazhdoni për një minutë, pastaj rrotulloheni përsëri, shtrini duart dhe në fund bëhuni gati për të fjetur.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

sixteen − 10 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.