Sa më shumë që djersiteni, aq më shumë do të jetoni?

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Sa më shumë që djersiteni, aq më shumë do të jetoni?

Përkrahësit e dhomës së avullit kanë pasur një qëllim: Më shumë kohë në saunë mund të ulë shanset e vdekjes se parakohshme.

Sa më shumë që djersiteni, aq më shumë do të jetoni Sa më shumë që djersiteni, aq më shumë do të jetoni?

Kur hulumtuesit shikuan në zakonet e 2,315 meshkujve të moshës së mesme, ata gjetën se pjesëmarrësit të cilët bënin 4 deri në 7 seanca javore ishin 50% më pak të lakmueshëm për sëmundje fatale kardiovaskulare dhe 40% më pak shanse të vdesin të rijnë.

Sa më të gjata seancat (deri në 35 minuta), aq më të mëdha janë përfitimet, sipas hulumtimit të publikuar në JAMA Internal Medicine. Femrat ka mundësi të shohin rezultate të ngjashme – të cilat, nuk kanë të bëjnë asgjë me heqjen e toksikeve. Koha në saunë ju rrit pulsin e zemrës në nivel me atë të ushtrimeve mesatarisht intensive, thonë hulumtuesit. Përfitimet e ushtrimeve duke ndenjur pa lëvizur? Kjo na pëlqen. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 − three =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.