10 shprehi të atletëve të suksesshëm

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 10 shprehi të atletëve të suksesshëm

Njerëzit e suksesshëm jo gjithmonë e kanë pasur rrugën e lehtë, por i kanë disa shprehi të përbaskëta. Vendosja e qëllimeve, mësimet nga gabime dhe të trajnuarit e shumtë janë vetëm disa nga aftësitë që atletët e jashtëzakonshëm kanë të përashkët. Pamarrë parasysh sportet ose aktivitetet e veçanta, janë disa veprime të përsëritshme që i dallojnë këa atletë nga të tjerët Njerëzit janë krijesa të shprehive dhe ndoshta nuk është gjë e keqe nëse i merrni 10 shprehitë e atletëve të sukseshëm.

10 shprehi të atletëve të suksesshëm 10 shprehi të atletëve të suksesshëm

Ata vendosin qëllime afatshkurta dhe afatmesme

Kjo nuk është hera e parë që ju degjoni për rëndësinë që qëllimet e qarta kanë për arritjen e suksesit, dhe sigurisht qe nuk do te jeë e fundit. Qellime pa vepa janë veëm ëndërra dhe veprat pa qëllime janë, në situatën më të mirë, kuturu. Vendosja e qëllimeve afatshkurta dhe afatmesme ia definon një atleti një rrugë të qartë, një mënyrë pë ë mtur suksesin dhe, më e rëndesishmja, i jep motivim. Të gjithë atetët e suksesshëm i kanë vendosur vetë qëllimet e tyre dhe pastaj kanë filluar të ndërmarrin hapa për të arrijtur ato qëllime.

Ata e përfytyrojnë suksesin

Nganjëhere para një gare e nganjëhere para një sesioni të trajnimit, shumë prej atletëve më të mirë kanë ndarë kohë për të përfytyruar vetën e tyre duke korrur fitore ose duke ushtruar sukseshëm. Performanca fizike është në masë të madhe mendore, e prap disa njerëz e injorojnë mendjen gati tërësisht. Atletët e mëdhenjë shpesh thonë që e parafytyrojnë vetën duke korrur sukses – e ky proces ju ndihmon atyre që ta kthjellojnë trurin, relaksohen dhe motivohen për fitore.

Ata bëjnë shumë gabime

Ne të gjithë bëjmë gabime, ndodh, edhe tek atletët më të mirë. Çelësi i suksesit për ta nuk është mënjanimi i gabimeve, por ballafaqimi me to. Kur aletët më të mirë bëjnë gabime, ata nuk e zgjasin me to, sepse ajo pashmanshëm do tëua ngarkone mendjen. Ata mësojnë nga këo gabime dhe pastaj vazhdojnë. Mësimi i mësimeve, lirimi nga kujtimet e këqija dhe përqendrimi në sukseset e kaluara dhe të ardhme është çelës për të shkuar përpara dhe për t’u rritur si atlet.

Ata i kushtojnë vëmendje ushqimit

Thjeshtë thënë, atletët e dedikuar i lidhin të gjitha gjërat e tjera në jetë me qëllimet e tyre atletike. A dijnë se çka ata fusin në trup ndikon drejtëpërdrejtë në performancën e tyre, kështu që ata hanë ushqime të shendetshme. Ata e strukturojnë dietën e tyre në bazë të orarit të trajnimeve, dhe edhe nëse ata ndonjëhere nuk trajnohen mjaftueshëm, e dijnë se çka hanë.

Ata e vlerësojnë pushimin

E njejta vlen edhe për te pasur një pushim të mjaftueshëm. Aletët marrin kohë të duhur për t’u rekuperuar, flenë tetë orë të plota, ngase e dijnë që pushimi është helbësor për sukses. Rifreskimi i mendjes dhe trupit është çelës dhe atletët më ë fortë e dijnë këtë.

Ata përcjelin një program trajnimi të strukturuar

Atletët profesional kanë trajnerë, nutricionistë, e kështu me rradhë. Përderisa ju ndoshta nuk keni qasje tel një ekip profesional të cilët i dedikohen qëllimeve ë tua të fitnesi, ëhstë një jë të cilën ju mund ta bëni – një program të strukturuar. Atletë më të sukseshëm nuk e kanë filluar punën me një ekip të tërë që nga dita e parë; ata e kanë bërë trajnimin e tye vet dhe i kanë qendruar besnik atij. Aletët elitar kanë bërë hulumtim, i kanë mbledhur burimet dhe e kanë bërë planin e tyre pesonal për sukses.

Ata gjithmonë ushtrojnë fortë

Atletë më të mire nuk janë mbështetur vetëm në talentin që e kanë pasur, por janë mbështetur në trajnimin që e kanë bërë. Atletët e sukseshëm nuk është që veçse shkojnë në fitnes për të bërë ca lëvizje të lehta; ata e japin mundin e tyre për trajnim sa here që shkojnë duke e ditur që kanë dhënë të tërë atë që kanë mundur. Në fund të fundit, bëhe fjalë për garën kunder vetes dhe atletët gjithmonë mundohen për më shumë.

Ata mbajnë shënime

Është vëshirë të dish ku po shkon nëse nuk e din se ku ke qenë; mbajtja në pëercjellje e trajnimeve është çelës pë sukseset në të ardhmen.Mbajtja në shënim e sesioneve (de dieës, gjumit, etj) do të ju ndihmojë që të vëreni modelet, duke adresuar pikat e dobëta dhe përmirësimet e vogla. Atletët më të mirë mbajnë njëfar lloj evidence që u shërben për a shikuar herë pas her e cila mund të mos jetë letër ose zhurnal.

Ata kërkojnë ë tjerë që janë më ë mirë, më të fortë dhe më të mençur

Atletët e aftë lulëzojnë kur ballafaqohen me sfida dhe jo me mediokritet. Të jesh i rrethuar me njerëz më të mirë se ti dhe të garoni në nivelin e tyre do të ju bëjë një atle drastikisht më të mirë. Trajnerët dhe shokë e ekipit që ju sfidojnë janë të paçmueshëm dhe atletë më të mirë e kanë zbuluar këtë.

Ata e dëshmojnë veten tërë kohën

Të qenurit më i miri nuk do të thotë të fitosh vetëm njëherë, por do të thotë që në mënyrë konsistente ta dëshmoni veten,dhe mënyr më e mirë për ta bëë këtë është përmes një pune të madhe.ndoshta mësimi më i mirë që aletët e mëdhenjë e marrin serioyisht është se çdo ditë është një sprovë e re, në të cilën keni gjasa të korrni suksese. Atletët më të suksesshëm ushtrojnë sikur të jenë më të dobëtit dhe garojnë sikur të jenë më të mirë; kombinimi i punës së palodhshme me vetëbesimin është çelësi. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

12 − 1 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.