5 rregulla që i përcjell çdo dietë e mirë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 5 rregulla që i përcjell çdo dietë e mirë

Çdo vit, grupet e vlerësimit siç janë Consumer Reports dhe U.S. News poll ekspertë të shëndetit dhe dietar aktual u pyetën për të parë cilat dieta janë më efektive. Dhe vit pas viti dieta të caktuara gjithmonë vijnë më lartë: Weight Watchers, The Dash Diet, The Mediterranean Diet, The Mayo Clinic Diet dhe ngrënia e pastër janë ndër ato që priren të marrin pikë të larta për efikasitet, lehtësi dhe siguri. Cilat karakteristika të përbashkëta i ndajnë këto dieta nga të tjerat? Këtu janë 5 rregulla që këto dieta i ndjekin:

article-weight-loss-salad-top 5 rregulla që i përcjell çdo dietë e mirë

1. Prodhojnë me shtyrje

Rekomandimi i zakonshëm që është 5 servime në ditë nuk mjafton. Ne kemi nevojë për 7 deri në 9 servime të pemëve dhe perimeve në ditë, sidomos gjatë dietës. Perimet dhe pemët janë pa-yndyrë dhe shumë të ulëta në kalori. Kur përqendroheni të rritni prodhimin (në vend të heqjes së çdo gjëje), hyrja juaj e kalorive zbret natyrisht dhe herësi i shëndetit rritet, të gjitha pa ndjenjën e mungesës së ushqimit. The Dash Diet dhe The Mediterranean Diet janë të mbushura me perime, pemë dhe ushqime të tjera me baza bimore.

2. Këshillojnë kontroll të porcionit

Kontrollimi i sasisë është shoqërues i përmbajtjes. Ngrënia deri sa të ndiheni të ngopur mirëpo jo të mbushur është e lidhur me të ndjerit më shumë energjik dhe më pak ankthe pas porcioneve. Plus, duke ngrënë porcione më të vogla, trupi mësohet të ndihet “i mbushur” me sasi më të vogla të ushqimit. Mënyra më e lehtë për të kontrolluar porcionet në shtëpi është duke përdorur pjata të vogla, tasa, filxhanë dhe gota. Nëpër restorante, merrni paragjellë dhe ndani një shujte me një shok. Duke rivendosur sa shumë mendoni si një porcion të ushqimit, ju automatikisht do të hani më pak me kalimin e kohës.

3. Lejojnë vend për gostitje

Hulumtimet tregojnë se dietat e rrepta me shumë rregulla për çka mos të ngrënë janë të lidhura me çrregullime të ngrënies, pengime në disponim dhe së fundi, dështim në mbajtjen e peshës së humbur. Dietat e mira janë mjaftueshëm elastike që të japin mundësi të ushtrohet vendim-marrja në botën reale. Disa dieta e quajnë këtë mashtrim të shëndetshëm, të tjerat i quajnë gostitje, të tjerët thonë që çdo gjë është në përmbajtje. Mirëpo pa marrë parasysh si një dietë e merr këtë lakim të rregullave, futja e këtyre kënaqësive të rralla aktualisht ju bën të mbaheni më lehtë në dietën tuaj.

4. Ndërtohen në mbështetje sociale

“Majmuni sheh, majmuni bën.” Njerëzit kanë një dëshirë bazike për të imituar, dhe ne pa vëmendje kopjojmë sjelljet e shoqërisë tonë. Kjo është pse ju duhet të pritni të jeni aq të trashë – ose aq të hollë – sa shoqëruesit tuaj. Hulumtimet tregojnë që njerëzit që mbajnë dietë arrijnë humbje më të madhe të peshës kur janë të mbështetur nga dietarë tjerë dhe shokë të shëndetshëm. Dhe nuk ka rëndësi nëse shoqëria mbështetëse jetojnë afër apo larg. Kjo është pse edhe grupet online ehhe në person funksionojnë mirë. Të pasurit mbështetje gjatë dështimeve dhe sukseseve ju bën të ndiheni sikur nuk jeni të vetmuar në të, që mund t’iu ndihmojë të mbaheni me një plan edhe kur bëhet i vështirë.

5. Shtojnë më shumë lëvizje

Kur vjen puna në humbjen e peshës, ngrënia e më pak kalorive është më e rëndësishme sesa më shumë lëvizje. Mirëpo për të mbajtur peshën e hequr, aktivitetet fizike të rregullta janë çelësi. Krejt dietat e suksesshme promovojnë aktivitet fizik. Sipas The American College of Sports Medicine, rreth 30 minuta ushtrime në ditë është vend i përkryer për të filluar. Ecja në punë dhe pastaj prapa në shtëpi i përmbush kërkesat. Të gjitha dietat e larta inkurajojnë këtë lloj ushtrimi në planet e tyre, dhe shumica shtojnë edhe më shumë në të. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × 4 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.