Pyetni mjekun dietolog: Kur është koha më e përshtatshme për ushqim

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Pyetni mjekun dietolog: Kur është koha më e përshtatshme për ushqim

Q: A ëshë në rregull që të ushqehem pas një stërvitje intensive? A ka pasoja nga kjo?

A: nëse do të hani menjëherë pas një stërvitje intensive, ajo është mënyra më e mirë për ta bërë. Nëse është e mundshme, të hani vaktin tuaj të preferuar dhe të ndiqni sesione të stërvitjeve rigoroze, kjo është gjëja më e mirë për trupit sepse trupi juaj dëshiron të merr tërë sheqerin nga shujta e ndaluar dhe ka mundësi ta dërgon atë drejt muskujve (në vend që ta ruaj atë në qelizat e shëndosha).

Humbje-peshe-00010a Pyetni mjekun dietolog: Kur është koha më e përshtatshme për ushqim

Një ndër gjërat më të vështira për të kontrolluar peshën tuaj është ta ushqeni trupin tuaj me ushqim që është i mirë. Kur karbohidratet futen në enët tuaja të gjakut, ato mund të shkojnë të qelizat yndyrore për akumulim apo që muskujt tuaj të mbushen energji. Ne e dimë se cilën rrugë ju do ta preferoni për trupin tuaj, por të kontrolloni fatin e ushqimit që e hani është shumë e komplikuar madje mbetet një shpresë – përjashto kohën kur ushtroni

Pas ushtrimeve muskujt tuaj kanë tendencë të kridhen më tepër në zonat e trupit (siç janë qelizat yndyrore). Ato e bëjnë këtë sepse muskujt kanë nevojë për energji shtesë për tu rimbushur dhe marrë veten nga stërvitja. Andaj, nëse dëshironi që të hani pas një stërvitje kjo është koha më e mirë që ta bëni atë.

A ka ndonjë efekt negativ? Efekti negativ vjen nga mos-ushqimi. Kur jeni në stërvitje intensive ju duhet të ndihmoni për ta rimbushur trupin tuaj me energji sa më shpejt që mundeni.

Hulumtimet tregojnë se shumë aspekte të shërimit pas ushtrimeve me kohë janë të ndejshme. Nëse ju hani më shumë, e ndaloni procesin e shërimit në dy mënyra. E para ngadalëson tretje. Të hani shumë ushqim, sidomos ushqim më përbërje të lartë yndyrore bën që ai ti merr shumë kohë trupit për tretje. Këto e shtyn shpejtësinë në të cilën trupi juaj është në gjendje që të ushqej muskujt e uritur. E dyta është prioritet. Trupi i juaj ka vetëm një sasi të gjakut dhe energjisë që mund të përdoret për proceset e nevojshme të sistemit tonë. Nëse ju e mbingarkoni sistemin tuaj me ushqim menjëherë pas ushtrimeve, atëherë keni nevoje që menjëhershme të fokusoheni në tretje e jo në ndonjë shërim.

Nëse dëshironi që të ndjekeni këtë dietë për ushtrimet tuaja intensive, atëherë kjo është koha e mirë. Vetëm kujdes mos e teproni dhe gjithçka do të jetë mirë.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

10 + 12 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.