Pluhurat e proteinës për humbje peshe – çfarë të keni parasysh?

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Pluhurat e proteinës për humbje peshe – çfarë të keni parasysh?

Humbje peshe është njëra ndër përdorimet më të popullarizuara të pluhurit të proteinës, madje duke e përdorur edhe si zëvendësim të plotë të shujtës. Pra, çfarë të keni parasysh?

 

Ushqim-00012a-shake Pluhurat e proteinës për humbje peshe – çfarë të keni parasysh?

 

Si funksionojnë?

“Protaina ka një efekt “termik”, që don të thotë se ato krijojnë nxehtësi në trup nëpërmjet procesit të tretjes. Pasi që proteina merr shum energji për tu tretur, ti djeg më shumë kalori pas një shujte të lartë me proteinë” thotë nutricistja Rosie Mansfield.

 

Çfarë të shikoni?

Dietanti i akredituar Duncan Hunter ka këshillin e mëposhtëm:

– Nëse pluhuri i proteinës dyfishohet në një shujtë, duhet të shikoni për porcion të ketë numrin më të madh të proteinës se sa karbohidrateve dhe njëkohësisht të minimizoni sheqerin.

– Shumë shujta që zëvendësojnë ushqimin mund të përbëjnë deri në 50% sheqer. Krahasoni etiketat me 100g si referencë.

– Nëse bleni VLCD (Diete më shumë pakë kalori), kërkoni të njiheni me fibrat e shtuara.

– Gjithashtu shikon që pdorukti a është pjesë e programit online apo këshilla të drejtpërdrejta.

 

Sa shumë dhe kur?

Çdo herë që është koha e ushqimit.

 

Kalori?

Një zëvendësim i shujtës duhet të përmbajë më shumë energji se sa një meze e lehtë, rreth 200 deri 250 kalori.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

five × five =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.