Një stërvitje 8 minutëshe për të theksuar tërë trupin

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Një stërvitje 8 minutëshe për të theksuar tërë trupin

Themeluesja e LeBootCamp, Valerie Orsoni beson në stërvitjet që janë të shpejta, argëtuese dhe të nxitura nga rezultatet. Kështu ajo krijoi metaboos, një rutinë me tetë hapa që kombinon trajnimin e forcës me shpërthime të shpejta kardio. Bëjeni secilën lëvizje për një minutë pa pushim, sa herë që keni nevojë për tu freskuar ose si shtesë ndaj ushtrimeve të zakonshme.

article-ushtrime-theksimi-trupit Një stërvitje 8 minutëshe për të theksuar tërë trupin

Vallëzimi flash

Lëshojeni një këngë që ju gjallëron dhe vallëzoni-vërtet vallëzoni. Sa më shumë energji që dhuroni duke lëvizur, aq më shumë kalori digjni. Për motivim shtesë, lëreni muzikën lëshuar për të gjitha tetë lëvizjet.

Jack-u kërcyes

Mos u brengosni për gjatësinë apo gjerësinë e kërcimeve gjatë kësaj lëvizjeje pliometrike. Për të angazhuar më shumë muskuj, fokusohuni në ijët e brendshme përderisa i afroni këmbët.

Plank-u i ngritur

Filloni me një shtresë, duart në proporcion me krahë, duke lënë anash gjatësinë dhe gjerësinë e ijëve. Parakrahu i djathtë i poshtëm pushon në bërrylat me duart në dysheme. Çojeni secilin krahë me radhë.

Ngritja e këmbës

Kapeni pjesën e pasme të karriges dhe ngrini këmbën e majtë anash 30 herë, me gishtat që tregojnë lart dhe të përkulur në rrugën poshtë. (Ndryshimi i këndeve të këmbës synon muskujt e kuadricepsit.) Përsëriteni me këmbën e djathtë.

Përzierja burpee

Së pari bëni një burpee duke kërcyer lart, pastaj duke u ulur bini në një shtresë. Duke mbajtur shtrëngueshëm muskujt e barkut, bëni ngritje, kërceni dhe pastaj kthehuni në fillim. Me këmbët bashkë, kërceni duke rrotulluar pjesën e sipërme të trupit në të majtë dhe pjesë e poshtme në të djathtë.

Kërcimi lateral

Kërceni djathtas, majtas, lëvizni përpara dhe ateroni me këmbët bashkë. Përsëriteni mbrapshtë.

Kros boksi

Merrni qëndrimin e boksit, me këmbët dhe ijët larg. Duke mbajtur atë qëndrim, goditni krahun e majtë përgjatë trupit, duke i përdorur muskujt e barkut për rrotullim. Përsëriteni ushtrimin me krahun e djathtë, duke goditur në të majtë.

Ecja e patës

Bëni squats me pjesën e pasme të ngritur në shputa dhe ecni përpara, gjithmonë në squat. Mbani krahët anash për të mbajtur balancën. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

8 − six =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.