Si një dietë me pak yndyrë saboton humbjen e peshës

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Si një dietë me pak yndyrë saboton humbjen e peshës

Hulumtuesit e kanë të njohur për një kohë që ushqimet pa yndyrë dhe me yndyrë të ulët nuk kanë domosdoshmërish më të shëndetshme se sa homologët e tyre me yndyrë të plotë, por besimi i krijuar ishte se ato nuk kanë shumë kalori për të ngrënë. Në të vërtetë, edhe versionet e ushqimeve pa yndyrë dhe me yndyrë të ulët vijnë me problemet e tyre. Për të bërë shijen e lënë jashtë të ushqimeve me yndyrë, prodhuesit e ushqimit shpesh shtojnë sheqer, i cili ka qenë i lidhur me një mori të problemeve shëndetësore.

article-weight-loss-bakery Si një dietë me pak yndyrë saboton humbjen e peshës

Megjithatë, kaloritë kanë tendencë për të fituar për ata që mbajnë dietë, kështu që në përpjekjet për të dobësuar belin tonë, shumica prej nesh janë të tunduar për të arritur në zero për qind yndyrë mbi versionet e yndyrës së plotë. Por tani, shkencëtarët po zbulojnë se këto këmbime në të vërtetë ju inkurajojmë për të fituar peshë.

Në një studim në American Journal of Clinical Nutrition, studiuesit zbuluan se njerëzit që hanin më tepër produkte të qumështit – duke përfshirë djathë me yndyrë të plotë dhe qumësht-nuk kanë parë ndonjë dallim ne peshë. Por, kur pjesëmarrësit kanë ngritur vetëm ngrënien e produkteve me yndyrë të ulët të produkteve të qumështit, ata qenë të prirë për të ngrënë më shumë karbohidrate si bukë dhe oriz. Këto ushqime janë jo vetëm kalorike, por gjithashtu mund të shkaktojë që niveli i sheqerit në gjak të rritet, të cilat mund të ju inkurajojnë që të largohemi nga kilogramët , shpjegojnë autorët e studimit.

Pse ushqimet me yndyre të ulët bëjnë që ju të vdisni për karbohidrate? Yndyra është e nevojshme, dhe pa atë trupi juaj kërkon më shumë kalori për të arritur një ndjenjë të plotë.

Pra vazhdoni dhe hani një meze të lehtë të djathërave dhe kosit me yndyrë të plotë (në mesatare, natyrisht) – vetëm qëndroni larg nga shporta e bukës. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

2 × two =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.