A mundet zvogëlimi i karbohidrateve pas drekës të ndihmojë në humbje peshe?

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard A mundet zvogëlimi i karbohidrateve pas drekës të ndihmojë në humbje peshe?

Në librin e tij të fundit, Skinny Meals, autori dhe trajneri më i madh i humbjeve të peshës Bob Harper ofron një koleksion prej 100 recetave nën 350 kalorie që janë të hartuara për të filluar humbjen e peshës. Sekreti: Jo karbohidrate pas drekës.

article-weight-loss-noodles A mundet zvogëlimi i karbohidrateve pas drekës të ndihmojë në humbje peshe?

Ideja e kufizimit të karbohidrateve pas një kohe të caktuar të ditës për të ndihmuar humbjen në peshë nuk është koncept i ri. Dhe Harper nuk i eliminon të gjitha karbohidratet pas drekës – ju mund të hani perime në çdo kohë të ditës sipas planit të tij – por ai beson se duke shkuar në shtrat pak i uritur ndihmon në humbjen e peshës dhe tretjen sepse aktiviteti juaj zvogëlohet gjatë natës.

Disa shkenca e mbështetin idenë e ngrënies herët gjatë ditës ose zvogëlimin e karbohidrateve në madhësi (ose disa). Dhe duke e pasur parasysh çfarë lloji të karbohidrateve kemi tendencë të konsumojmë gjatë natës – le të përballemi, shumica prej nesh nuk janë të çmendur pas brokolit përpara TVs – duke zgjedhur të reduktojmë ose kufizojmë karbohidratet ju bënë të jemi më të vëmendshëm për pjata e mbrëmjes dhe ëmbëlsirat që mund të ngadalësojnë arritjen e qëllimit për humbjen e peshës.

Megjithatë, shumë ekspert thonë se nuk është e rëndësishme kur hani, por sa shumë hani vonë gjatë ditës. Duke e kundërshtuar krejtësisht këshillën e Harper’s, një studim i 2011 ka gjetur se njerëzit që hanin shumicën e karbohidrateve të tyre në darkë humbin më shumë peshë se ata që nuk e bënin.

“Çfarë mund të përfundojnë ketë është mënyra që ju të metabolizoni glukozën” thotë Mary Hartley, një dietiste e regjistruar. Kur njerëzit janë rezistent ndaj insulinës (para diabetit), sheqeri në gjak fillon të ngrihet në mëngjes kur ata hanë së pari dhe qëndron i lartë gjatë gjithë ditës. Kjo mundë të shkaktojë urinë dhe mbledhjen e yndyrës.

Në përgjithësi, sa karbohidrate ju hani dhe kur i hani nuk është aq e rëndësishme sa sigurimi se ju jeni duke marrë të gjitha vlerat ushqimore që ju duhen, shton ajo. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

four × five =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.