Si mund të fitoj peshë në mënyrë të shëndetshme?

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Si mund të fitoj peshë në mënyrë të shëndetshme?

Derisa më pak se 2 për qind e popullsisë amerikanë është nënpeshë, për ata të cilët kanë provuar por pa sukses të shtojnë disa kilogram, përvoja mund të jetë frustruese dhe natyrisht një shqetësim mjekësor. Të jesh me nënpeshë mund të jetë rezultat i një kushti të nënvizuar: një tiroid hiperaktiv, një gjendje që shkakton “malaabsorbim” siç është sëmundja e celiacit (një sëmundje e zorrëve), apo një problem me zorrët siç është sëmundja tjetër e Crohnit. Kështu që hapi i parë në udhëtimin për marrjen e peshës duhet të jetë një vizitë tek mjeku.

Humbje-peshe-00004a Si mund të fitoj peshë në mënyrë të shëndetshme?

Nëse jepet mendimi i kundër për shëndetin – me bekimin e doktorit – ka një numër strategjisë të cilat mund të ndihmojnë në marrjen e peshës në mënyrë të sigurt, efektive në terma afatgjatë. Vetëm me humbjen e peshës, definitivisht kemi një mënyrë të shëndetshme të të ushqyerit por edhe të pashëndetshme. Në shumicën e rasteve, sasia e madhe varet është një ushtrim i kufizuar sa është i dobët personi.

“Nëse përpiqeni për të marrë peshë në mënyrë të shëndetshme, mos bini në grackën e përtypjes së ndonjë akulloreje, cheeseburgeri apo ndonjë xhevreku të ëmbël”, thotë, Cynthia Sass, M.P.H.R.D për HuffPost jetë e shëndetshme. “Fraza e vjetër, ‘ju jeni ai çfarë hani” është absolutisht e vërtetë – ushqimet nga ushqimi në të vërtetë janë materiale të papërpunuara për trupin tuaj që përdoren për të ndërtuar qelizat e juaja të reja”.

Këshilla e saj numër një është? Hani shpesh. “Mos lejoni tri deri në katër orë pa ngrenë”, thotë ajo. “Trupi i juaj është sikurse një makinë që gjithmonë lëshohet, kështu që ka nevojë vazhdimisht të pajiset me energji. Kur mënjanoni vaktet apo kaloni shumë kohë pa ngrenë, ju e hiqni mundësinë të pajiseni me derivatin që ju nevojitet për të vazhduar ecjen. Rezultati është më i thellë sesa ndonjë kursim në kasë të vogël, i cili fatkeqësisht përfshin masën muskulore”.

Filloni me gjëra të vogla – vetëm 200 kalori ekstra në ditë, rekomandon trajneri Jen Cassetty, për të parë se sa mirë përgjigjet trupi i juaj. Është lehta të lodheni, kështu që fillimi më i mirë është një ndryshim modest.

Katherine Zeratsky nga klinika Mayo një R.D.,L.D, sugjeron disa strategji për të lexuar siç është këshilla për humbjen e peshës në mënyrë diametrike të kundërt, siç është shtoni pak një meze të lehtë të denduar ushqimore në mes të vakteve: “Meze me lajthia, gjalpë kikiriku, djathë, frute të thata dhe avokado”, thotë ajo.

Të pini kalori po ashtu është një mënyrë e mirë për të shtuar kaloritë por kjo nuk do të thotë që ju të shkoni direkt tek pijet me shumë sheqer, të cilat mund të krijojnë probleme shëndetësore që ndërlidhe me çrregullimin metabolik, përfshirë tensionin e lart të gjakut apo faktorëve të tjerë të rrezikut si diabeti dhe sëmundjet e zemrës. Përpiquni të hani diçka të shëndetshme që është e paketuar me gjëra ushqimore siç janë mjalti me qumështin e bajameve, manaferra, banane dhe fije liri.

Nëse kaloritë ekstra nuk e luajnë lojën të vetme, merrni në konsideratë të bëni disa ushtrime për forcë si ngrija e peshave për të rritur masën e muskujve. Kjo do të kërkon edhe më shumë kalori, sipas nutricistit mjekësorë (bloger në Hufftington Post), mjekja Melina Jamplolis, e cila për CNN shkruan. “Trupi i juaj mund të ndërtohet me gjysmë muskujt më shumë për çdo javë, kështu që nëse hani më shumë kalori për t’u përpjekur që të ndërtoni më shumë muskuj, mund edhe të trasheni gjithashtu. Unë ua sugjeroj pacientëve konsumimin e ekstra energjive prej 250-500 kalori në ditë”, thotë ajo.

Çfarë do që bëni, të jeni të sigurt që ushqimi i duhur dhe marrja ngadalë e peshës është plani që duhet ndjekur.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + five =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.