A është barku i kësaj gruaje shtatzënë i shëndetshëm?

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard A është barku i kësaj gruaje shtatzënë i shëndetshëm?

Selfiet gjatë shtatzënisë janë bërë një gjë e rëndomtë në rrjetet sociale sot, zor se zgjojnëkureshtje më. Porky rregull ka një përjashtim, pas publikimit të një shtatzëne e cila publikoi vërtetë ca selfie mbresëlënëse në muajin e tetë tështatzënisë, të cilat kanë nxitur reagime dhe kanë ngritur shumë pyetje lidhur me shëndetin e fëmijës së saj.

Lifestyle-00002a A është barku i kësaj gruaje shtatzënë i shëndetshëm?

Sara Stage, një modele 30 vjeçe nga Los Angelesi, po e paraqiste shtatzëninë e saj në Instagram për më shumë se 1.1 milionë ndjekës. Derisa edhe shtatzënat me super formë në tremestrin e fundit tështatzënisë shfaqin barkun e tyre goxha të fryrë, Sara ka arritur të ruajë formën e përkryer. Selfiet e saj nga fundi ishtatzënisë e paraqesin atë në javën e 34 me linja të përkryera trupore dhe me bark perfekt. Kjo ka bërë shumë përcjellës të saj të pyesin veten se si është e mundur qënjë grua në javët e fundit tështatzënisë mund të jetë aq në top-formë…dhe nëse ajo po e rrezikon shëndetine foshnjës së saj.

Edhe pse një trup i tillë është i pazakontë për një grua shtatzënë, njëvijëzim i tillëi trupit dhe muskujve ështëi mundur pa vënë  në rrezik shëndetin e bebes, thotë Alyssa Dweck, gjinekologe në Wstchester, New York dhe bashkautorë e librit “V for Vagina”. Si ka mundësi? Shumëçka varet nga format që ka pasur para shtatzënisë, si dhe forma e komblikut të saj. “Me sa duket ajo ka një formëtë përkryer, dhe muskujt e saj abdominal kanë mundur të ruajnë formën gjatështatzënisë duke ia fshehur barkun në rritje për mrekulli”, thotë Dweck. “Po ashtu eshtrat e komblikut mund të kenë atë formësa që mund të krijojnë hapësirë të mjaftueshme për mitrën të zgjerohet nga brenda, në vend që të zgjerohet jashtë”.

E sa i përket bebes, ai ose ajo mund të jetë e pozicionuar në atë mënyrë që ia lejon Stage-it ta ketë barkun më të vogël se zakonisht. “Por në këtë stad tështatzënisë, koka e shumicë së bebeve është e pozicionuar poshtë, por jo në të gjitha rastet”, thotë Dweck. “Nuk do të thotë se diçka nuk është në rregull”.

Si përfundim: Duke shpresuar se muskujt “six-pack” nuk do të bëhen moda e fundit e shtatzënave, në këtë foto s’ka asgjë për tu shqetësuar.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

six + twenty =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.