6 mënyra të konsumimit të alkoolit pa shtuar peshë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 6 mënyra të konsumimit të alkoolit pa shtuar peshë

Eliminimi apo pakësimi i konsumit të alkoolit është njëra nga straegjitë e pakëta për humbje peshe për të cilat gati të gjithë ekspertët pajtohen. Kjo për faktin që, me shatë kalori pë një gram, përmbajtja e alkoolit është më e lartë se ajo e proteinave dhe karbohidrateve (të cilat kanë katër kalori për gram), dhe gati poaq e lartë sa yndyrërat, të cilat përmbajnë nëntë kalori për gram. Por kjo nuk ka lidhje vetëm me kaloritë e lëngshme. Alkooli gjithashtu mund ta destabilizojë metabolizmin.

6 mënyra të konsumimit të alkoolit pa shtuar peshë 6 mënyra të konsumimit të alkoolit pa shtuar peshë

Normalisht, mëlçia metabolizon kalori nga ushqimi i yndrshëm i cili digjet për të përfituar energji. Problemi është, kur pini alkool, mëlçia është e zënë duke metabolizuar alkoolin (të cili trupi i juaj e përcepton si toksin, meqë ra fjala). Rezultati? Më shumë keni gjasa që të formohen yndyrërat nga naçot dhe patate e fërguara kur të pini ca. Për më tepër, një studim i bërë më 2013 thotë që njerëzit priren të konsumojnë 300 deri 400 kalori më tepër atëherë kur pijnë. Depresuese? Vërtetë. Por ka ende shpresë për ata që duan të dobësohen dhe të jenë të shëndetshëm por nuk duan të mos kenë më ‘happy hour’ ose venë gjatë takimeve në fundjavë. Një studim i vitit 2010 në Arkivat e Mjekësisë Interne sygjeron që gratë të cilat pijnë rregullisht sasi të moderuar të alkoolit kanë më pak gjasa të shtojnë peshë se sa ata që nuk pijnë por kanë rrezikshmëri për obezitet.

‘Duke filluar nga ditëlindjet, përvjetorët e deri tek takimet me çika, ka shumëçka për të festuar në jetë’ – thotë Karena Dawn. Bashkautore e ‘Tonifikohu: 28 ditë për pamje fit dhe të shkëlqyer’ (në dispozcion për para-porosi, tani). ‘Dhe lajmi i mirë është që një gotë venë ose shampanjë nuk ta humb mundin e fitnesit. Njeriu duket të shijojë në moderim, në mënyrë që te mos pendohet kur i cakërron gotat’. Këtu, Dawn dhe bashkautorja e saj, Katrina Scot (shoqet më të mira që qëndrojnë pas mbretërisë së fitnesit ‘Tonifikohu’) ndajnë këshilla e tyre më efektive për pirje të shëndetshme.

1. Mos pini më shumë se dy kokteje për natë, dhe jo më shumë se dy-ri netë në javë, në mënyrë që efektet e alkooli në shëndetin dhe peshën tuaj të jenë minimale.

2. Pini venë të bardhë, shampanjë , ose likere të pastra. Alkoolet e pastra kanë më pak kongjenerë, një substancë që formohet në procesin e fermentimit dhe përmban disa kemikale të cilat nuk i pëlqejnë trupit tuaj. Mëlçia rraskapitet duke e metabolizar këtë subsancë. Kështu që nuk mund të përqëndrohet në djegjen e ushqimit ose yndyrës.

3. Zgjedhni përzierje të cilat kanë përbërës të kualitetit të lartë të cilët nuk përmbajnë sheqer të shtuar. Tuani po limonit të freskët, limetës, mentës, mjaltës, kripës së detit dhe përbërësve të tjerë natyral dhe huani jo përzierjeve që bëhen paraprakisht.

4. Sigurohuni që të shijoni një darkë të shëndetshme para se të pini. Alkooli në bark të thatë kalon nëpër gjak shumë më shpejt. Kjo do të shkaktojë gjumë të parahatshëm…e mos të përmendim kokëdhimbjen e tmerrshme në mëngjes. Plus, nëse e keni barkun plot, do të tundoheni më pak nga rostiçeritë me shumë kalori.

5. Pini ujë në mes të secilit koktej. Alkooli është dehitrues, kështu që ju duhet konsumimi i H2O. Plus, pirja e ujit në mes të koktejeve ju mbron na kokëdhimbja e mëngjesit, këshu që keni më pak gjasa të mos bëni gjim mëngjesin tjetër.

6. Pini spritz! Spritzerat me venë të bardë janë rifreskues dhe të shijshëm. Gjysma bëhet me ujë të gazuar dhe gjysma me venë, kështu që kaloritë përgjysmohen. Shtrydhni limon dhe limetë për shije ekstra, nëse doni. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 + 18 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.