Meditimi i shpejtë mund ta nxisë trurin që të përmirësojë gjykimin tuaj

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Meditimi i shpejtë mund ta nxisë trurin që të përmirësojë gjykimin tuaj

Duke kaluar pak kohë në fokusimin e mendimeve të pranishme, emocioneve dhe ndjenjave jo vetëm që ta qetëson trurin dhe zbutë shpirtin, por mund gjithashtu të shkurtoj paragjykimin racial dhe luftojë edhe varësinë e drogës.

article-fitness-meditation Meditimi i shpejtë mund ta nxisë trurin që të përmirësojë gjykimin tuaj

Në një studim të ri mbi ndërgjegjësimin, një praktikë që u bë e njohur në fund të viteve 70, subjektet që kaluan 10 minuta duke dëgjuar një “ndërgjegjësim” meditimi para shikimit të plotë të fotografive të fytyrave të bardha dhe të zeza kanë ekspozuar shumë më pak lidhje negative automatike (më pak paragjykim) se një grup që nuk ka medituar, raportoi Central Michigan U.

Në një studim të dytë, në U. of Utah College of Social Work, narkomanët të cilët mësuan një “ndërgjegjësim të shijuar” duke u fokusuar praktikisht në një eksperiencë të këndshme, si të jesh në natyrë ose me një të dashur, era dhe ngjyrat të lidhen me të – tregoi më shumë eksitim në qendrat e trurit të tyre, çka e zvogëloj dëshirën e tyre për drogë, thotë autori i studimit Eric Garland, Ph.D.

Sigurisht, ju nuk duhet të jeni racist ose narkotik të përjetoni përfitimet e ndërgjegjësimit. Në vend që të shkoni në ditën tuaj në autopilot, merrni pak minuta për qetësi zero në vendbanimin tuaj ose kanalizoni një kujtim të këndshëm.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

seventeen + eighteen =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.