Hani domate për ta mbrojtur lëkurën tuaj

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Hani domate për ta mbrojtur lëkurën tuaj

Për ta shmangur këtë, futni domatet në dietën tuaj për të ndërtuar mbrojtje. Në një studim kërkimor, një grup i femrave konsuamuan pastë të domateve për 12 javë. Pas 12 javëve, hulumtuesit e matën reagimin e lëkurës në dritë ultraviolete dhe gjetën se lëkura e tyre ishte më rezistence ndaj dëmtimit të rrezeve të dëmshme UV. Përveç kësaj, ngrënia e domateve duket që e ngadalëson plakjen e lëkurës.

article-health-tomatoes Hani domate për ta mbrojtur lëkurën tuaj

Çfarë është ajo te domatet që ndihmon në parandalimin e djegies së diellit? Domatet përmbajnë një antioksidant që quhet lycopene e cila e mbron lëkurën tuaj nga rrezet UV të cilat shkaktojnë djegien nga dielli. Trupi juaj nxihet natyrisht kur ekspozohet në një sasi të moderuar të rrezeve për ta mbrojtur veten dhe për t’i bllokuar rrezet UV. Megjithatë, shumë ekspozim përnjëherë rezulton në djegie të padëshirueshme.

Nuk ju pëlqejnë vetëm domatet? Provoni ti shtoni në një sallatë me tranguj dhe avokado ose bëni salcë për makaronat tuaja.

Pra, shijoni djegien nga dielli, verën relaksuese, pa rëndësi se a jeni duke qëndruar në plazhë, në shtëpi apo duke e shëtitur botën, hani domate dhe dilni në diell. Mbani në mend, konsumimi i më shumë domateve nuk do të thotë se ju duhet të ndaloni përdorimin e kremeve kundër diellit. Domatet ndihmojnë në mbrojtjen prej diellit; ato nuk e ndalojnë djegien.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

two × 5 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.