6 gjëra që mund të bëni sot të ndiheni më mirë për celulitin

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 6 gjëra që mund të bëni sot të ndiheni më mirë për celulitin

Shkrini dhjamin me ushtrime kardio
Celuliti është një lloj i dhjamit dhe mënyra e vërtetë për të hequr atë është ta shkrini. Ushtrimet kardio me intensitet të lartë si vrapimi, çiklizmi, ngjitja e maleve apo kurset e kardios janë arma juaj më e fortë. Zvogëlimi i përqindjes së përgjithshme të dhjamit në trup dhe arritja e ndryshimit në pamjen e lëkurës suaj mund të marrë kohë disa muaj. Gati gjitha gratë e kanë dhe edhe nëse gjenetika ju ka bekuar me pak më shumë sesa do të dëshironit të keni, celuliti është një nga ato gjëra që duhet të pranoni. Çka e shkakton atë dukje me gropëza si portokalli i zhveshur?

article-shendet-celulit 6 gjëra që mund të bëni sot të ndiheni më mirë për celulitin

Kur qelizat dhjamore ngrehin lëkurën kurse indi fijor që lidh lëkurën me muskul lëshohet poshtë, mbesim me atë lëkurën me gropëza. Edhe pse nuk mund ta hiqni celulitin komplet, ju tregojmë disa mënyra të cilat ju ndihmojnë të zbusni pamjen e tij.

Tonifikohuni
Të zvogëloni dhjamin në trupin tuaj, tonifikohuni, hiqni dhjamin nga muskujt duke bërë lëvizje për forcën që kanë në shënjestër vendet problematike. Provojeni këtë video që tonifikon gjunjtë dhe gluteusin, ose kapeni dhe bëni lëvizjen e jogas për forcim të këmbës dhe muskujve abdominal për të përmirësuar tonifikimin e muskujve që ndihmon këmbët, pjesën e prapme dhe muskujt abdominalë të duken më të lëmueshëm. (ndoshta duhet mu fshi)

Hani mirë
Normalisht që të ushqimi nga dieta e shëndetshme shkon bashkë me peshë të shëndetshme. Sa më pak dhjamë që keni në trup, aq më pa celulit paraqitet. Hani ushqim të pasur me fruta dhe perime, proteina, yndyra të shëndetshme dhe krunde.

Qëndroni të hidruar
Zvogëlimi i pamjes së lëkurës së lëshuar është aq e thjeshtë sa të pini një gotë me pije të natyrës. Të jeni i hidruar përmirëson strukturën e lëkurës suaj sepse ndihmon trupin të lëshojë lëngjet e tepërta të cilat do ti mbante përndryshe.

Fleni mjaftueshëm
Pushimi i mjaftueshëm çdo natë është i mirë për zemrën tuaj, parandalon sëmundjet, zvogëlon rrezikun e nivelit të lartë të gjakut dhe ju ndihmon me humbje të peshës. Kjo nuk është e tëra që mbyllja e syve bën- gjumi i mjaftueshëm me rregull ndihmon edhe me celulit. Synoni për të paktën shtatë ose tetë orë natën.

Pranojeni!
Edhe pse mund të kujdeseni për vetën duke ngrënë mirë, duke ushtruar dhe duke pushuar mjaftueshëm, asgjë nga këto nuk e zhduk celulitin komplet. Kështu që, ja një ide-pranojeni! Mos humbni kohë duke u fiksuar me pamjen e ëndërruar të pjesës së prapme dhe ijëve. Thjeshtë visheni kostumin e banjës dhe shijojeni ditën e bukur. Mbani në mend se 80 përqind e grave kanë celulit (falë gjeneve dhe faktit që jeni grua), dhe nëse ndiheni nervoze, thjeshtë mbyllni sytë dhe grumbulloni fuqinë e gjithë grave e do të ndiheni më me vetëbesim kur të zbuloheni. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

4 × five =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.