Kjo frutë është alternativa e re e qumështit

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Kjo frutë është alternativa e re e qumështit

Qumësht i bananes po del në treg. Po si mund të nxjerrin qumësht nga bananja? Përgjigja e shkurtër është:  Nuk mundet. Prodhuesit komercial të lëngut të bananes e bëjnë duke kombinuar të shtypurat e bananes me ujë, qumësht soje, sheqer, pluhur tërshëre dhe me rrënjë të shtypura liri. Përzierja fortifikohet me një sërë vitaminash.

Ky frutë është alternativa e re e qumështit Kjo frutë është alternativa e re e qumështit

Vetëm një gotë e Bananamilk ka plot omega 3, 25% të nevojshme për një ditë të vitaminës D dhe B12, 50% të vitaminës E dhe 30% të kalciumit asht-ndërtues, që është ngjashëm me ato që i gjen në një gotë qumësht tradicional.

Mirëpo ajo që e dallon qumështin e bananes nga atë të lopës është në kaloritë, proteinat dhe sheqeri. Derisa një gotë e 1% ka 102 kalori, 8 gram proteina muskul-ndërtuese dhe 12 gram sheqerna natyral, Bananamilk ka rreth 50 kalori, gjysmën e proteinës dhe 6 gram shtesë të sheqerit të ëmbël. Gjithashtu është i mbushur me carrageenan, një agjent trashës i mbledhur nga alga deti që mund të shkaktojë ulcerë, inflamacion dhe probleme tjera gastrointestinale në njerëzit me bark të dobët.

Nëse dëshironi të hyni në trendin e qumështit të bananes, ne sugjerojmë ta bëni vetë në shtëpi në vend të blerjes në shitore. Përderisa versionet shtëpiake nuk kanë numrin e njëjtë të vitaminave, ato janë shumë më të ulëta në kalori dhe nga aditivët që pengojnë në bark. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

thirteen + sixteen =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.