Digjni kalori edhe pasi të përfundoni stërvitjet

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Digjni kalori edhe pasi të përfundoni stërvitjet

Stërvitjet e shumta parashikojnë efektin e djegies ekstra të kalorive madje edhe pasi është bërë një punë e madhe, duke goditur pikën e ëmbël në mënyrë që të rrisim pas djegien e tyre që bëhet pak a shumë në mënyrë shkencore.

Kardio-00004a Digjni kalori edhe pasi të përfundoni stërvitjet

Tejkaloni konsumimin e oksigjenit pas ushtrimeve (EPOC) është një teori fiziologjike nëpër trajnime që rrit metabolizmin e juaj 24-36 orë pasi të përfundoni stërvitjen. Fitnesi Orangetheory është një brend nacional që ndihmon në këtë proces dhe rrit mundësinë që klientët e tyre të humbin peshë dhe të jenë më në formë.

Trajnime 60 minuteshe me OTF duke përdorur trakë, makina lëvizëse, pesha dhe pajisje të tjera, por sekret i vërtetë është në vëzhgimin e të rrahurave të zemrës që ata japin për çdo klient gjatë stërvitjeve. Të përcjellësh të rrahurat e zemrës është çelësi që siguron që ju keni goditur në zonën e duhur të EPOC, shpjegon Ellen Lathan, themelues i Orangetheory.

“Kur kam klient që punon në shkallën 84 për qind të të rrahurave të zemrës – një gjë që ne e quajmë zona e portokalltë – për 12-20 minuta, ata janë në kërkim të oksigjenit. Mendoni këtë si një periudhë të kohës kur stërvitjet e juaja ju ndiheni sikurse nuk mund të merrni frymë, apo ta zini frymën. Kjo për shkak se acidi laktik depërton në gjakun tuaj”, shpjegon Latham. EPOC ndihmon që ta ndaloni këtë acid laktik dhe ndihmon për ta përshpejtuar metabolizmin tuaj.

Sepse ju ngjethni sistemin e juaj shumë (në mënyrë të mirë), kështu që duhet gati një ditë që ai ti kthehet normal. Gjatë kësaj kohe, shkalla e juaj aktualisht rritet në rreth 15 për qind të djegieve origjinale të kalorive (kështu që nëse digjni 500 kalori gjatë stërvitjeve ju do të digjni edhe 75 të tjera pas stërvitjes). Tingëllon si një ton, por kur ju stërvitni në nivelet 3-4 në javë, këto kalori do të ju shtohen.

Atë që e njohim sigurt është se kur ju stërviteni mjaftueshëm, keni nevojë për një vëzhgues te të rrahurave të zemrës. Ky mund të duket sikurse një investim i madh, por ju do të mund të jeni në gjendje ta matni edhe vet humbjen vitale të kileve të juaja. Në fakt, Latham beson në shkencë aq shumë saqë kujton që Orangetheory ka monitorët e vet që e mbajnë.

Pjesa më e mirë është se nuk keni nevojë që të punoni 84 për qind në maksimum të zemrës suaj në përputhje me 12-20 minuta – kjo kohë mund të shpërndahet gjatë tërë stërvitjeve të juaja. Aq më të lehtë ta keni sfidën aq më i lehtë mund të bëhet hapi gjatë shumicës së stërvitjeve të juaja, duke bërë edhe disa përkulje, dhe ju do të digjni kalori edhe shumë kohë pasi që ta leni palestrën.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

9 + seventeen =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.