Dëshironi të humbni peshë? Prisni pak javë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Dëshironi të humbni peshë? Prisni pak javë

Nëse do t’i thosha një kliente që ajo nuk do të mund të humbiste peshë për dy muajt e parë të programit tonë për humbje peshe, ndoshta ajo do të shkonte tek një nutricist tjetër. Por, ky ndoshta do të jetë sekreti që mos të lejojmë një veshje të trashë por të vazhdojmë më rënien në kilogram për një jetë më të mirë.

article-humbje-peshe-deshironi Dëshironi të humbni peshë? Prisni pak javë

Në një studim të ri të shkencëtarëve të Stanfordit, më shumë se 260 persona me mbipeshë dhe gra obeze janë ndarë në dy grupe: njëri grup menjëherë ka filluar një plan 20 javor për humbje peshe që ka përfshirë ngrënien e shumë frutave dhe perimeve, duke i bërë më aktive, duke ju dhënë manuale për ushqim ditor dhe për të përcjell takime mbështetëse. Së pari kjo pjesë e programit ishte kompletuar, ata kaluan më shumë se tetë javë duke u fokusuar në taktikat për kontrollimin e peshës.

Grupit tjetër i ishte kërkuar ripërsëritja nga humbja e secilës peshë në tetë javët e para derisa ata kanë mësuar këto mësime për mbajtje në kontroll të peshës. Vetëm pas këtyre dy muajve këto gra kanë filluar programin identik për humbje peshë për 20 javë.

Në fund, të dyja grupet kanë humbur sasinë e njëjtë të peshës – me një mesatare prej 7 kg, afër 9 për qind të peshës së tyre fillestare. Por, kishte një dallim të madh një vit më vonë: ata të cilët kanë humbur peshë së pari kanë fituar 3 kilogram, më shumë se dyfishin e atyre grave të cilat u udhëzuan me manuale për vetëpërmbajte të ushqimit.

Jam e mahnitur me këtë hulumtim sepse menaxhimi i peshës është një nga arsyet primare që klientët vinë dhe me vizitojnë dhe eho e rezultateve të studimit është ajo çfarë unë kam bërë në praktikë. Kur një klient është i fiksuar tepër në humbjen e peshës (bën një numër të madh të shkallëve nga sot dhe kështu edhe më shumë?), ai lehtë mund të humbet peshë apo mund të dorëzohet, zotësia është ajo që ju drejton drejt suksesit.

Kjo është arsyeja se pse ndonjëherë kërkoj nga klientët e mi përkushtim që mos të shtojnë vetvetiu peshë por në vend të kësaj t’i kushtojnë rëndësi gjërave sikurse janë uria dhe metodat e plota, ato emocionale apo gjërat sociale dhe të mësojnë se si të navigojnë në situata të cilat ata preferojnë që mos të ngelin në to. Po ashtu kam kërkuar nga klientët për të bërë një listë të arsyeve që ata dëshirojnë të ndryshojnë mënyrën e ushqimit që nuk ka të bëjë me humbjen e peshës, siç janë për të pasur më shumë energji, të mos ndihen të fryrë, të flenë më mirë, lëkurë të përflakur, ushtrime më të mira, gjendje jo e lodhshme, thjesht një mënyrë për tu dukur bukur dhe shëndetshëm.

Mund të duket kontra intiutive, por të jeni në presionin e humbjes së peshës ka bërë që shumë klientë të mi të fokusohen vërtetë në aftësi themelore dhe ndryshim në mendim që i dërgon ata në sukses afatgjatë. Kjo nuk do të thotë se të mos kushtuarit vëmendje tek pesha, por në vend të kësaj të kuptohet që humbja e peshës është një vetdëshirë apo një dëshirë me “efekte anësore” për një marrëdhënie të shëndetshme me ushqimin.

Në këtë studim studiuesit kanë përdorur disa zhargone që duken sikurse: ata bëjnë thirrje për “vëmendje relaksuesese” për peshën. Në përvojën time, ky spostim në fokus është ajo çfarë në fund mund të thyen ciklin e një diete yo-yo dhe edukon një shprehi mbështetëse që lejon që ju të keni një peshë stabile ashtu si dëshironi – për të mirën tuaj.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

20 − 2 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.