Bëjeni vet atë “juice” portokalli

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard Bëjeni vet atë “juice” portokalli

Juice (lëngu) i portokallit kërkon shumë shtypje, një gjë që ja vlen. Sigurisht, përbërja e tij e sheqerit mund të jetë kulmi i kësaj. Por ai po ashtu është një burim i madh i vitaminës C, për të mos harruar karotidet dhe aromatike të cilat mund të reduktojnë rrezikun nga sëmundjet kardiovaskulare dhe disa lloje të kancerëve. Po ashtu kemi edhe një provë që lëngu i agrumeve mund të shpëtoj veshkët tuaja.

Ushqim-00007a Bëjeni vet atë “juice” portokalli

Tani vinë lajmë inkurajuese për të gjithë adhuruesit e lëngut të portokallit. Një studim i fundit i botuar në Journal of Agricultural and Food Chemistry, ka zbuluar që aftësia për të absorbuar të mirat ushqyese të portokallit momentalisht është kur ai është i lëngët. Të pish lëng portokalli do të thotë të merrni më shumë karotide – 39.5 për qind e lëngut të pasterizuar dhe 28 për qind e atij të pa pasterizuar – se sa vetëm ngrënia e një fruti, i cili vetëm liron 11 për qind të anti-oksidantëve. Por kjo nuk ju jep juve të drejtë që të bleni lëng portokalli në shishe. Merrni lëngun e portokallit Minute Maida – i cili ka 24 gramë sheqer në vetëm 228 mililitra, vetëm pak më pa sa një kanaçe Red Bull – kështu shtypni më mirë vet. Ne kemi disa tregues se si të bëjmë lëngë portokalli në shtëpi nga hortikulturalistja e USDA, Elizabeth Baldwin, Ph. D.

1. Zgjidhni mjetin e duhur
Për ta shtypur një lëngë të mirë portokallit, një mjet dore i mirë shtrydhës funksionon më së miri – më mirë se një makinë. Mund ta bëni edhe me vazo. Një portokall prodhon 1 të 3-ën ose ½ të një gote të lëngut.

2. Faza e pastrimit të thellë
Dyqanet e ushqimit gjithmonë ju japin prodhime që ju mund të mbysni mikrobet duke i lidhur ata jashtë portokallit me një larje me sapun apo ujë të nxehtë. Shpërlajeni dhe gjithmonë lëreni të terën.

3. Bëni presion
Vendosni portokallin në një sipërfaqe dhe në mënyrë të vendosur rrotullojeni para dhe pas. Kjo lejon që vaji aromatik brenda në lëvore të jetë i pranishëm edhe në gotën tuaj.

4. Çlirojeni Juicein
Prenë frytin në gjysmë. Shtyjeni duke e dredhur shtrydhësin sa me thellë në qendër të frutit. Mbajeni lëvoren me njërën dorë, dridheni shtrydhësen me dorën tjetër.

5. Fryjeni shijen
Derdheni lëngun nga vazoja në gotë. Për ekstra aromë shtoni ndonjë limo të shtypur apo lëngë grejpfruti apo spërkateni me ndonjë gjë të ftohtë.

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

7 + 20 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Xhirime ne Dasma HD dhe 4K

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.