6 arsye pse keni trup të butë

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 6 arsye pse keni trup të butë

I trajnoni ushtrimet si një punë të dytë. Duket që jeni të përqendruar, të vendosur dhe me merak punoni drejt rezultateve që i dëshironi. Megjithatë, kur shikoheni në pasqyrë, muskujt e juaj nuk janë të definuar edhe aq mirë dhe në përgjithësi ju vërehet njëfarë lloj dobësimi në trup. Ja gjashtë kalizator themelor që mund të kontribuojnë në mosdefinimin e mirë të muskujve.

6 arsye pse e keni trup të butë 6 arsye pse keni trup të butë

Kaloritë nuk kategorizohen

Nuk është e mjaftueshme të dini përafërsisht sa kalori i merrni në ditë. Nëse keni filluar njëherë të shtoni muskuj po tani jeni te dobët, definimi i muskujve nuk vjen pa ndonjë vendim strikt.

Keni nevojë të planifikoni me strategji kaloritë që të siguroheni që kaloritë që i merrni nuk e tejkalojnë masën ditore të kalorive. Racioni i proteinave, yndyrave dhe karbohidraeve gjithashtu duhet të analizohet. Përqendrohuni në vlera më ë larta të proteinave. Një dietë e qëndrueshme dhe e balancuar kontribuon shumë në rritjen dhe definimin e muskujve.

Sfida nuk pranohet

A keni ngritur pesha të njëjta për javë të tëra? Muaj? Është koha të rrisni pak peshat. Muskujt nuk po ju rriten dhe janë mësuar me llojin e ushtrimeve që po e praktikoni zakonisht.

Keni dëgjuar ndonjëherë për thënien: Nuk po të bëhet më e lehtë por ti po përmirësohesh? Është e vërtetë. Është koha të sfidoni veten. Rritni masën e peshave dhe ndërroni pak stilin e ushtrimeve. Përqendrohuni tek ngritja e peshës e cila është sfiduese por njëkohësisht edhe e realizueshme që ka formë të mirë për ngritje deri në pesë përsëritje. Njëherë në javë deri në njëherë në dy javë, për rezultat maksimal, të pakën me një përsëritje.

Pa bilanc në kardio

Është e rëndësishme të përfshini kardion në planin tuaj të fitnesit. Ne jemi në dijeni për rëndësinë e kardios në shëndetin tuaj të përgjithshëm. Kardio e tepët do të ju dobësojë në vend se të ju ndihmojë në rutinën tuaj për ngritje peshe. E tërë puna qëndron në gjetjen e një bilanci.

Është me rëndësi që të mbani mend se jo krejt ushtrimet e kradios janë të intensitetit të lartë. Kardio me ritëm të rregullt mund të jetë po aq efektive dhe e dobishme. Për shembull: pas një sesioni intensiv për peshëngritje, pse mos të bëni një ecje për 20 minuta?

Mungesë e përputhjes

Nja dy sesione për peshëngritje në javë nuk ju bëjnë dëm, por nuk do të jenë të mjaftueshme për ju nëse doni të shtoni dhe të definoni muskuj. Jini të sinqertë me veten sa i përket konsistencës suaj në fitnes.

Sa shpesh shkoni? A shkoni me një plan që definin me cilin grup të muskujve do të punoni? A jeni duke e përcjellur përparimin që po e bëni? Sa kohë efektive po shpenzoni në trajnim apo po shpërqendroheni nga ndonjë gjë gjatë trajnimit? Nëse po e shtyni kohën për vajtje në fitnes, vetëm sa po e dëmtoni veten!

H2O të pamjaftueshëm

Masa e muskujve tuaj ndoshta fshihet pas një shtrese të fryrë që është si pasojë e mungesës së ujit në trupin tuaj. Ka shumë rekomandime që flasin për masën minimale të ujit që duhet konsumuar e kjo varet nga gjinia e personit, pesha, intensiteti i ushtrimeve, etj. nga tetë gota deri në tetë litra ujë në ditë varion sasia.

Mesatarisht, 2-3 litra është e rekomanduar për sasinë para ushtirmeve. Synoni këtë sasi, shikoni se si po ndjeheni dhe analizoni si po dukeni. Ndoshta nuk do të shini ndonjë dallim fizik gjatë ditëve të para, por vazhdoni këtë regjim. Dobi të tjera përfshijnë kthjellje të përgjithshme, më pak kokëdhimbje, më pak lodhje, e të tjera. Është me rëndësi të themi… nganjëehere teprohet me konsumim ë ujit! Mos u tejhidratoni.

Gjumë jo i rregullt

A keni ndenjur ndonjëherë zgjuar gjithë natën ose keni fjetur më pak se sa është koha ideale për natë? Sigurisht që do të zgjoheni të ënjtur me këtë rast. Trupi i juaj nuk ka pasur kohë të mjaftueshme për të pushuar dhe rifeskuar. Mundohuni të flini aq sa duhet dhe do ta shihni dallimin në tërë trupin. Dobi shtesë, trupi djeg më së shumti yndyrë përderisa flini. ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

twelve − 2 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.