7 arsye për të bërë Yoga

Ushtrime 2 (Gjirafa) Leaderboard 7 arsye për të bërë Yoga

1. Çlironi stresin

Ne të gjithë gjejmë mënyra për të përballuar stresin. Por Terrence Monte, një mësues menaxhimi në Pure Yoga thotë: “Ushtrimi në palestra apo të godasesh një çantë goditëse mund të ju bëjë më agresiv ose më të lodhur.” Yoga, nga ana tjetër, punëson një numër të teknikave të relaksimit, të cilat, me praktikën e rregullt, mund të bëjë që ju të jeni më të qetë në përgjithësi. Sadie Nardini, e ftuari e “Rock Your Yoga ,” shton: “Së bashku me trajnimin e trupit tuaj, yoga trajnon mendjen tuaj për të parë pamje më të mëdha dhe për të vepruar nga integritetit në vend që të frikësoheni. Nëse ju doni të jeni më tepër James Bond se Charlie Sheen, kapeni veten mat. “Duke qenë të detyruar të largoheni nga mesazhet, thirrjet dhe email-et për 60 në 90 minuta nuk ka asnjë dëm.

article-fitness-yoga-man-building 7 arsye për të bërë Yoga

2. Bëhuni fleksibil

Shumica e serive të asanas yoga (postuarës fizike) përfshijnë një ose më shumë përdredhje kurrizore për të liruar nyejt e shumta që përbëjnë shpinën tuaj. Kjo mund të përmirësojë lojën tuaj të tenisit dhe swing golfit, si dhe promovimin e detoksifikimit dhe tretje të mirë. Yogi Cameron Alborizan, ilaqi Ayurvedic, mësuës i yoga-s, dhe autor i The One Plan, thotë: “Mendojeni trupin si një sfungjer të mbushur me ujë të pistë lavamani. Shtrydhje të buta të ndihmojnë për të shtrydhur sfungjerin dhe të pastroni toksina.”

3. Ndërtoni më tepër muskuj

Yoga zgjeron vargun e lëvizjes dhe rrit lidhjen e më shumë fibrave muskulore, duke e lejuar për më tepër hipotrofi substanciale në ndonjë grup të caktuar të muskujve”, thotë Kate Abate, një trajnere dhe mësuese e certifikuar i yoga-s. Hipërtrofia është kur një muskul është zgjeruar për shkak se qelizat e tij janë zgjeruar (kjo është në thelb rritja e muskujve në një nivel qelizor).

Nëse keni plotësuar rutinën tuaj të rregullt me mësime të yoga-s, ju do të jeni në gjendje të aktivizoni seksione të injoruara të muskujve. Për shembull, merrni serratusin e përparmë ose “muskujt boksier “, të vendosur nën sqetullën tuaj dhe mbi anën e brinjëve tuaj. Ky muskul ofron stabilitet për shpatullat tuaja dhe është një bazë për zhvillimin e deltoideve dhe pektoraleve (fletëve notuese të gjoksit). Bërja e serratusit te përparmë të kërcasë do të ndihmojë muskujt tuaj abdominal të duken të shkëputura, dhe ju mund të arrini te kjo me yoga.

4. Parandaloni dëmtimet e aktivitetit fizik

Shumica e mësimeve të yoga-s fillojnë me një kujtesë për të nderuar nevojat e veçanta të trupit tuaj dhe kufijtë në atë ditë të veçantë. Kjo aftësi themelore për të skanuar dhe vlerësuar veten deri sa praktikoni, do të ndihmojë të reduktoni lëndimet kur vraponi ose kur luani sporte të tjera. Plus, fleksibil, muskujt nga yoga do të qetësohen dhe do të shërohen më shpejt pas aktivitetit fizik ose shtendosjes së muskujve.

5. Bëni seks më të mirë

Një studim i publikuar në Journal of Sexual Medicine e shfaq yoga-n për të rritur seriozisht përvojën e një gruaje në dhomën e gjumit nëpërmjet lubrifikimeve më të mëdha dhe orgazmës më të fuqishme, si pasojë e forcimit të muskujt e legenit . Për djemtë, yoga ndihmon në uljen e ankthit dhe rrit ndërgjegjësimin e trupit dhe besimin. Kjo përshpejton lirimin e hormoneve që rrisin zgjimin dhe rritjen e fluksit të gjakut në zonën gjenitale, e cila është e rëndësishme për ngritjen e penisit.

6. Qetësoni mendjen

Në mes të një orari të bllokuar me plane, përkushtimi në një hapësirë relaksi në një klasë yoga mund të jetë mënyra e vetme për disa njerëz për të ngadalësuar dhe të marrë frymë në mënyrë të rregullt. Një rishikim i 2013 tregon se yoga lehtëson depresionin klinik të butë, madje edhe në njerëz të cilët nuk kanë marrë ilaçet kundër depresionit. Praktikë e lashtë indiane gjithashtu u gjet për të ndihmuar në gjumë më të mirë dhe më të gjatë. Për më tepër, një studim në The Journal of Physical Activity and Health zbuloi se 20 minuta e Hatha yoga-s stimulon funksionimin e trurit më shumë se sa ecja në këmbë ose rutina e vrapimit për në punë për të njëjtën sasi kohe.

7. Mbani erë më të mirë

Seriozisht. Michael Hewitt, themelues i Akademisë Yoga Sarva thotë se yoga është shumë e mirë për heqjen e mbeturinave. “Pheremonally, praktikë e rregullt është më efektive se praktika kolonjë,” thotë ai. Nxjerrja e frymës dhe djersitja ju ndihmon të hiqni qafe toksina gjatë mësimit, në mënyrë që më pas, djersa juaj me të vërtetë do te mbaje erë më të mirë . “Pas një ore mësimi,” thotë Hewitt, “[trupi juaj është] i pastër, më i sigurt dhe i fokusuar se sa kur keni ecur.” ©Motivim.com

Lexo edhe:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

17 − 5 =

Ushtrime 2 (Gjirafa)
Plani Dietal Right

Copyright © 2017 Motivim.com, All rights reserved.